Boeken
Race for relevance
Branche- en beroepsorganisaties worden bedreigd in hun voortbestaan. De tijd dat leden automatisch lid werden zijn voor goed voorbij. Veel verenigingen worstelen met het betrokken houden van leden en staan voor een ingrijpende generation shift en de uitdaging om de vereniging weer naar de leden te brengen. Leden verwachten waarde in ruil voor hun lidmaatschap, en waarom zouden ze ook niet? Ze hebben meer tijdsdruk, ze kunnen kiezen uit vele mogelijkheden om over informatie te beschikken, de technologie holt door evenals de concurrentie en nieuwe (social) media zijn niet meer weg te denken.

Race for relevance geeft een no-nonsense kijk op de realiteit van vandaag en wat dit betekent voor verenigingen. De auteurs benoemen niet alleen de uitdagingen voor verenigingen, maar noemen ook de acties die zij van levensbelang achten voor het voortbestaan van verenigingen. Zo noemen ze de o.a. volgende acties:
- verklein het bestuur om te komen tot effectieve besluitvorming;
- focus op het ledensegment dat je echt kunt bedienen;
- lever alleen die diensten en producten die je missie reflecteren en lever die dan consistent en effectief.

De auteurs presenteren werksheets, casebeschrijvingen en stellen provocerende vragen die verenigingsmanagers verder helpen om leiding te geven aan de revolutie binnen hun vereniging.

De auteurs
Harrison Coerver en Mary Byers hebben gezamenlijk 40 jaar ervaring bij meer dan 1000 Amerikaanse verenigingen. Ze waren succesvolle sprekers op het ASAE-congres in 2011 en Harrison Coerver komt speciaal voor VM uitgevers 15 november 2012 naar Nederland om te spreken op het Jaarcongres Verenigingsmanagement.  

Titia Siertsema schreef een recensie in VM, download het hier.  
  
Race for relevance 5 radical changes for associations| Harrison Coerver en Mary Byers - NIEUW - 1e druk
ISBN 9780-88034-335-0  | Published by the ASAE | 162 pagina’s | Uitvoering: gebonden
Verkoopprijs: € 32,00 (excl. verzendkosten)

Bestel snel >>
Nieuws
Productnieuws