Platform VerenigingsManagement

De Nederlandse Associatie

VM-voorzitterscongres

VM uitgevers en Gasseling Search organiseren ieder jaar een congres speciaal voor voorzitters van belangenorganisaties. Het thema voor 2016 is: VOORZITTER-DIRECTEUR: EEN WEERGALOOS DUO.

Verenigingen ervaren een enorme druk om te presteren. De ontwikkelingen in economie, technologie, globalisering gaan razendsnel. Bedrijven, beroepsbeoefenaren, leden en vrijwilligers maken steeds vaker keuzen voor de korte termijn. De context van de vereniging verandert, traditionele grenzen verdwijnen en nieuwe technologie leidt tot nieuwe kansen.

Uniek voor verenigingen is het leiderschap door een duo. Een optimale samenwerking voorzitter-directeur is essentieel. Wat zijn de factoren die in deze samenwerking en bij de huidige uitdagingen voor verenigingen een rol spelen? Die vragen staan centraal in het Nationale Voorzittersonderzoek en het  VM-voorzitterscongres 2016.

Voorzitters én directeuren

Tijdens het congres – dat dit jaar dus zowel voor voorzitters als directeuren bestemd is – gaan enkele duo’s aangeven hoe zij het werken als duo ervaren en beoordelen. Waar versterken ze elkaar, waar zit de spanning? Met een aantal prikkelende vragen en stellingen willen we vooral de casuïstiek boven water krijgen en het inzicht in de samenwerking vergroten.

KIJK NAAR HET PROGRAMMA EN SCHRIJF JE IN

 Een impressie van voorgaande jaren: