Platform VerenigingsManagement

De Nederlandse Associatie

VM | verenigingsmanagement 2006

Jaargang 2006: nummer 1
Derde jaargang met o.a.: innovatie in de praktijk, sportmarketing, effectief veranderen, op pad met Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland, de rechtsvorm vereniging, de verenigingsmanager als ondernemer, de fusie van AVVV en het jaarverslag.
Jaargang 2006: nummer 2
Met o.a.: concurrerende tandartsen NMT en ANT, het einde van de stiltestrategie, trendwatcher Adjiedj Bakas, mededinging in de transportsector, lobby rondom het lage btw-tarief, trends in de lobby, visitatie als toetsingsinstrument en de introductie van het Register Erkend Verenigings Professional.
Jaargang 2006: nummer 3
Met o.a.: FMW-CWM en Koninklijke Metaalunie, zelfregulering in de branche, omgaan met de fiscus, KNVB kijkt verder dan voetbal, allochtonen en branche- en beroepsorganisaties, de rol van de paritaire manager, contributiestelsels, nieuws maken voor leden, website en verenigingsambities en politici en bewindslieden bij sectororganisaties.
Jaargang 2006: nummer 4
Met o.a.: ABU en NBBU, de toekomst van de verenigingsprofessional, goed bestuur in de sport, de Nederlandse Zorgautoriteit, de digitale kennisbank van Kenniscentrum Glas, het digitale ledenpanel, de generatiekloof en verenigingen, brancheverenigingen voor non-profitinstellingen, kartelovertreders, de functie van de algemene ledenvergadering en de taken van de voorzitter.
Jaargang 2006: nummer 5
Met o.a.: de NVA en NBVA, het keurmerk als oplossing voor alles, de toekomst van het maatschappelijk middenveld, de rol van de voorzitter, het zoeken en vinden van actieve leden, brancheorganisaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen, scenarioplanning, de toekomst van de Europese lobby en het onderbrengen van een secretariaat.