Platform VerenigingsManagement

De Nederlandse Associatie

VM | verenigingsmanagement 2013

Jaargang 2013: Nummer 1
Met als focus Internationaal: Nefarma’s lobby voor multinationals, ingrijpende cultuurverschillen bij EAIE, NEVI ontwikkelt vakkennis wereldwijd, richtlijnen voor succesvol samenwerken. En verder: Exporttips van de HISWA, leden helpen met kredieten, autoriteit 2.0, duo-interview met voorzitter en directeur van EADV, spagaat tussen beleid en beroep, communicatie als corebusiness van uw vereniging, het succes van V&VN.
Jaargang 2013: Nummer 2
Met als focus DE GENERATIEMIX: Piepjonge leden en oude bestuurders, onderzoek naar de toekomstbestendigheid van verenigingen, vier generaties in huis bij het Verbond van Verzekeraars, change or die. En verder: Brussel is geen black box, co-creatie van beleid, duo-interview met voorzitter Gerdi Verbeet en directeur Marc van den Tweel,kleine verenigingen zijn positief over de toekomst, voorzitter Titia Siertsema interviewt voorzitter Jan Meerman over de beste aanpak van het bestuur, hard en zacht verenigen, peer education voor jongeren.
Jaargang 2013: Nummer 3
Met als focus LOKAAL NETWERKEN: Naar nieuwe verbindingen met lokale partners, van centraal naar lokaal, ondernemers netwerken in de regio, netwerkende gemeenten. En verder: all about the chief executive, contributiestrategie, duo-interview met voorzitter Harry ten Have en directeur Patricia Hoogstraaten van Vakcentrum, online in gesprek met de achterban, ecosystemen in de regio, roadmap voor online succes, tips uit Amerika.
Jaargang 2013: Nummer 4
Met als focus LEDEN LATEN WERKEN: Hoe kun je mensen verbinden en activeren?, Beïnvloeding 2.0: leden binden door meer te vragen, Heldere taakverdeling tussen professionals en actieve leden. En verder: Zestien brancheorganisaties werken samen voor 2020, Op zoek naar een nieuw businessmodel voor de beroepsvereniging, Toch geen ondernemer als voorzitter?, ONL doet niet wat het moet doen, Social media inzetten voor ledenbinding,Duo-interview met de twee kapiteins van de Nierstichting, Aad Koster (ActiZ) interviewt Ap de Vries (VOB).