Platform VerenigingsManagement

De Nederlandse Associatie

Q-tips: Hoe selecteer je uniek verenigingstalent?

12 juni 2017
- -

De  DNA-taskforce ontwikkeling en educatie heeft zich gebogen over de profielen in het verenigingsteam. De vraag die hieraan vooraf gaat is: Wat is uniek aan het werken in een vereniging? Wat maakt dat de ene persoon zich als een vis in het water voelt en de ander eigenlijk vastloopt in de vereniging. Wat zijn de competenties die iedereen in huis moeten hebben? Tips uit een Q-sessie om de typische verenigingscompetenties helder te krijgen:

- vereniging is een unieke organisatievorm  Het gaat om competenties die bij elke vereniging relevant zijn -  Het t reilen en zeilen in een vereniging kennen en dat boeiend vinden. Je kunt er dus ook mee omgaan dat besluiten in een democratisch proces tot stand komen en dat de best gedragen oplossing wint.

-  Resultaatgericht en samenwerken Je bent iemand die samen met anderen doelen wil bereiken. Het gaat om het willen en kunnen delen van doelen en vervolgens resultaatgericht samenwerken om de doelen te bereiken.

- Schakelen Je bent iemand die kan schakelen tussen verschillende niveaus - van micro naar macro - en de de samenhang kan zien tussen acties op de verschillende niveaus ( politiek - sector of domein - individueel lid)

- Klantvriendelijk het lid staat centraal in de vereniging en dat vind je meer dan vanzelfsprekend. Je begrijpt dat leden geen toevallige passanten zijn en dat het enorm waardevol is om leden te kennen, te herkennen, goed naar ze te luisteren en ze bij te staan binnen de afspraken en mogelijkheden die de vereniging bepaalt.

De profielen zijn binnenkort beschikbaar voor DNA-leden.

 

nieuws
tip van de week
vm-highlight